Commercieel vertaler Duits

Commercieel vertaler Duits

Duitsland is de belangrijkste handelspartner van Nederland en speelt daarom ook een belangrijke rol in de Nederlandse economie. Als je als Nederlander de Duitse markt op wilt is het dus van groot belang dat je foutloos in je commerciële uitingen bent. Een commercieel vertaler Duits kan dan goud waard blijken, aangezien alleen zij de benodigde kennis hebben om dit te verwezenlijken.

Waarom een commercieel vertaler Duits van belang is

Begin 2002 presenteerde het Amerikaanse Clairol (een producent van allerlei haarproducten) hun nieuwste product aan de wereld: de ‘Mist Stick’, een krultang dat haar krult met behulp van stroom. Wereldwijd gingen ze als warme broodjes over de toonbank, behalve in Duitsland. In Duitsland duidt het woord ‘mist’ namelijk op uitwerpselen. Daarnaast klinkt ‘Mist Stick’ nagenoeg hetzelfde als ‘Miststück’, wat kreng/slet betekent in het Duits. Een enorme blunder voor een bedrijf dat over de hele wereld herkend wordt maar niet verstandig genoeg was om een commercieel vertaler Duits in de arm te nemen.

Maak een naam voor jezelf in Duitsland

Het kan iedereen zomaar overkomen dat je net zoals Clairol een flater slaat in het adverteren van je product of dienst in Duitsland. Het inschakelen van een commercieel vertaler Duits zal ervoor zorgen dat u met een gerust hart advertenties in het Duits kan laten plaatsen. Wilt u dat uw documenten gegarandeerd vertaald worden door een moedertaalvertaler die weet wat hij doet? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen