Een vreemde taal leren

Een vreemde taal leren

Een vreemde taal leren, klinkt heel leuk en dat is het ook zeker, alleen ga je dit niet zomaar even doen. Uiteraard ligt het natuurlijk wel aan het niveau dat je wenst te bereiken. Is dit puur om je verstaanbaar te maken in het restaurant tijdens je jaarlijkse vakantie op Ibiza? Of ben je van plan je product op de Duitse markt te brengen via een hoog aangeschreven partner die alleen maar de Duitse taal beheerst en geen enkele andere vreemde taal en het dus op perfectie aankomt?

Online cursussen of een taalschool

Wat betreft die vakantie kun je tegenwoordig verschillende online cursussen volgen van een vreemde taal waarbij je vaak lesmateriaal toegestuurd krijgt. Je kunt dan zelfs nog een week of twee weken naar een taalschool in het gewenste land van de vreemde taal die je wilt leren. Maar mocht je de plannen hebben om echt zakelijk op hoog niveau aan de slag te gaan, is alleen een cursus niet voldoende. Het is ten eerste al van groot belang dat je simpelweg de taal beheerst, maar dan hebben we het nog niet eens over de gebruiken en gewoontes in de zakenwereld dat per land sterk kan verschillen. Hiervoor is het vrijwel noodzakelijk dat je zelf al het één en ander voorbereidt om de taal te beheersen. Om hierop voorbereid te zijn zou je een aantal maanden of langer kunnen doorbrengen in het gewenste land waarbij je meteen kennis maakt met de gewoontes en gebruiken die je niet tijdens een thuisstudie leert.

Duitsers doen het liefst zaken met Duitsers

Over het algemeen doen bijvoorbeeld Duitsers het liefst zaken met Duitsers zelf. Dus voor een Nederlander is het erg interessant om een eventuele samenwerking met een Duitse partner aan te gaan. Dit heeft ook nog eens te maken met dat Duitsland vele gewoonten en tradities heeft op zakelijk gebied, waarvan het wel zeer aan te bevelen is hiervan op de hoogte te zijn. Kortom, het is van groot belang dat je je huiswerk goed hebt voorbereid voordat je hieraan begint. Heb je zelf al weleens een taalcursus gevolgd? Of ben je van plan deze te gaan volgen? Hoe waren je ervaringen? Deel je verhaal hieronder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen