Financieel vertaler Engels

Financieel vertaler Engels

Een financieel vertaler Engels komt goed van pas als je zaken wilt gaan doen in een Engelstalig land. Ook al denkt u misschien dat uw kennis van het Engels wel op orde is, is het niet verstandig om uw financiële documenten zelf te vertalen. Zulk vertaalwerk vereist zeer speciale taalkennis en de financiële wetgeving kan per land behoorlijk verschillen. Alleen professionals kunnen u hierbij helpen.

Het belang van een financieel vertaler Engels

Een typefout kan grote gevolgen hebben. Dit ondervond ingenieursbedrijf Taylor & Sons uit Wales toen het bedrijf Taylor & Son een faillissement aanvroeg. Door een typefout van de overheid dachten kredietverstrekkers dat Taylor & Sons failliet was. Het Britse handelsregister Companies House herstelde hun kostbare fout drie dagen later, maar dit was tevergeefs. Het vertrouwen van de financiers was weg en dit zette de grootste opdrachtgever van Taylor & Sons ertoe aan de samenwerking op te zeggen, waardoor Taylor & Sons uiteindelijk écht failliet ging. Een bedrijf dat al bijna 125 jaar bestond was vanwege één enkele letter ineens geschiedenis. Ondanks dat het hier geen vertaalfout betreft zou een financieel vertaler zo’n fout nooit gemaakt hebben, aangezien ze inzien hoe belangrijk het is om vooral op de details te letten bij het vertalen van zulke cruciale documenten.

Laat uw financiële teksten correct vertalen

Voor echt vakwerk op zowel taalkundig als financieel gebied kunt u dus niet zonder een financieel vertaler Engels. Wilt u dat uw documenten gegarandeerd vertaald worden door een moedertaalvertaler die weet wat hij doet? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen