Page content

article content

Gek op (b)eieren

 

Duitsland ontvangt ons weer met open armen. En daar zijn de grensbewoners maar wat blij mee. Lekker goedkoop de tank van je auto vol laten druppelen èn meteen bij de plaatselijke supermarkt voordelig je wekelijkse boodschappen inslaan: het mag weer. Mocht daarvoor ook wel, maar dan had je zo’n negatieve PCR-test nodig. Te veel gedoe.

Hartstikke fijn voor de Duitse economie. Ik denk dat Tripadvisor, booking.com en de Duitse vakantiediscounter al veelvuldig geraadpleegd zijn inmiddels. Want Duitsland is een fijn vakantieland. De natuur is prachtig en veelzijdig, de mensen zijn aardig (ja, je kunt net de verkeerde treffen, maar dat kan in Nederland ook)  en zonder de authentieke Schnitzel mit Bratkartoffeln ben je niet in Duitsland geweest.

Gek op (B)eieren

Yvonne, een goede vriendin van mij, is gek op Duitsland als vakantieland. Ze vindt alles fantastisch aan onze Oosterburen, behalve de taal. Die krijgt ze maar niet onder de knie. Haar laatste verblijf was op een camping in het mooie Beieren. Vraag me niet waarom, maar ze besloot een dagje eerder naar huis te gaan. Niets verkwisten, is haar motto en de eieren die ze een paar dagen eerder gehaald had in de campingwinkel wilde ze terugbrengen. Geen geld terug, hoor. Dat vond ze niet nodig en wilde ze niet. En mee naar huis leek haar onverstandig omdat ze bang was dat ze onderweg zouden sneuvelen. Met alle goede bedoelingen toog ze vlak voor vertrek naar de winkel. “Haben Sie die gekocht?” vroeg de dame van de campingwinkel enigszins argwanend. “Ja!” antwoordde Yvonne zich afvragend waar ze ze anders had moeten kopen, “Die habe ich hier gekocht.” Ik lag onder de tafel van het lachen, want ‘kochen’ in het Duits is ‘koken’.

Zo zijn er tal van Nederlandse woorden die je niet zo 1:1 letterlijk kunt vertalen door ze een beetje op z’n Duits uit te spreken. Zo is slim niet schlimm, vals niet falsch en enkel geen Enkel. Het levert hilarische gesprekken op, dat wel.

Helaas kunnen we niet met iedereen mee op vakantie om als tolk op te treden, maar mocht je op schrift de juiste vertaling nodig hebben dan laat het ons weten:  info@topvertalers.nl

 

Comment Section

0 reacties op “Gek op (b)eieren

Plaats een reactie


*