Medisch vertaler Engels

Medisch vertaler Engels

Een medisch vertaler Engels is van groot belang bij het correct vertalen van medische termen. Zulke termen zijn erg specialistisch en voor iemand die niet thuis is in de medische wereld is het dus erg lastig om ze juist te vertalen, welke talencombinatie dit ook moge betreffen.

Het belang van een medisch vertaler Engels

Een medisch vertaler Engels kan onder andere de volgende instellingen tot hulp zijn:

  • Laboratoria
  • Ziekenhuizen
  • Huisartspraktijken
  • Medische onderwijsinstellingen
  • De farmaceutische industrie
  • Ontwerpers van medische software

Zo’n professional kan echter ook waardevol zijn buiten de medische sector. Een tijdje terug beging een Nederlandse krant een generende blunder in een artikel dat waarschijnlijk rechtstreeks uit het Engels vertaald was. Het artikel ging over een vaccin tegen de Mexicaanse griep dat toen werd getest in Duitsland. Artsen vreesden dat mensen die ingeënt werden met dit vaccin later een aanzienlijk risico liepen hierdoor kanker te krijgen. Eén van de onderzoekers zei op basis hiervan volgens het krantenartikel dat de Duitsers massaal gebruikt werden als cavia. Bedoeld werd natuurlijk dat de inwoners van Duitsland als proefkonijn behandeld werden, maar de equivalente Engels term (‘guinea pig’) betekent letterlijk ‘cavia’. Een medisch vertaler Engels zou zo’n beschamende fout natuurlijk nooit zijn begaan.

Laat uw medische documenten correct vertalen

Vanwege zijn uitgebreide kennis van het Engels en zijn medische achtergrond is een medisch vertaler Engels veel geschikter om medische teksten te vertalen dan de gemiddelde persoon. Wilt u dat uw documenten gegarandeerd vertaald worden door een moedertaalvertaler die weet wat hij doet? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen