Vertaling Frans Nederlands

Vertaling Frans Nederlands

Een goede vertaling Frans Nederlands. Niet alleen nodig voor een handleiding, voor een marketingtekst op een website maar ook tijdens crisis. En in geval van nood leer je als bedrijf je vrienden kennen.

72 uur non-stop vertalen tijdens Vuurwerkramp

Soms gebeuren er heftige dingen in je nabije omgeving.
Zaterdag 13 mei 2000. Was zo’n dag.
De geschiedenis ingegaan als De Vuurwerkramp van Enschede.

Bij deze ramp vatte een opslagruimte met vuurwerk vlam. Er vielen 23 doden (waaronder vier brandweermannen), ongeveer 950 mensen raakten gewond en 200 woningen werden verwoest. Een enorme klus voor onze brandweerhelden zelf, maar het was ook hectisch voor de afdeling communicatie. Het was een ramp die het wereldnieuws haalde. Enschede stond vol met internationale nieuwsreportagewagens. Voor de internationale communicatie schakelde het RIVM (RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu) onmiddellijk TopVertalers in; toen nog gevestigd in Enschede. Zij leverde met een team van 20 vertalers 72 uur lang instantvertalingen aan. Van het Nederlands naar het Frans, Arabisch, Turks, Twents, Engels en Duits. En weer terug.
72 uur lang hebben deze TopVertalers hun bed niet gezien.

Specialistische terminologie van de brandweer

De nauwe band die tijdens de Vuurwerkramp ontstond tussen Brandweer Twente en TopVertalers is de jaren erna alleen maar verdiept. Brandweer Twente: “Of het nu gaat om uitingen op bijvoorbeeld onze website of om veiligheidsvoorschriften, TopVertalers levert de experts die in hun eigen moedertaal ook de specialistische terminologie van de Brandweer Twente weten te vertalen. En ook nog eens binnen afzienbare tijd”.

Vergelijking met een ander vertaalbureau

“In het verleden heb ik ook wel eens contact gehad met een bureau uit Amsterdam. Maar dit bureau was niet alleen duurder, het leverde ook minder snel. Daarnaast was ik ook niet erg te spreken over de kwaliteit van de vertaling. Bovendien vind ik het persoonlijke contact met de medewerkers van TopVertalers erg prettig. Niet zoals bij een bureau dat alles alleen maar per mail afhandelt. Ja, voor mij is de samenwerking met TopVertalers als Frans vertaalbureau prima”, aldus de communicatiemedewerkster.

Brandweer Twente

Brandweer Twente is onderdeel van Veiligheidsregio Twente. Brandweer Twente zet zich in voor de gehele Twentse samenleving. Het verzorgingsgebied telt ruim 626.000 inwoners, verdeeld over 14 Twentse gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hof van Twente, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. In Twente staan in totaal 31 kazernes waar 1050 mensen dag en nacht paraat staan om iedereen in nood te helpen; 300 beroeps en 750 vrijwilligers. Brandweer Twente behandelt ongeveer 5100 incidenten op jaarbasis. Zij verstaat haar vak en stelt alles in het werk om noodsituaties te voorkomen, biedt professionele hulp en nazorg. Brandweer Twente weet op basis van haar kennis en ervaring waar haar omgeving mee te maken heeft. Daarnaast streeft Brandweer Twente voortdurend naar verbetering van haar hulpverlening, adviezen en oplossingen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen